71-годишният словашки писател Юрай Цинтула, който беше задържан след стрелба по

...
71-годишният словашки писател Юрай Цинтула, който беше задържан след стрелба по
Коментари Харесай

Нападателя на Фицо го грози присъда от доживотен затвор

71-годишният словашки публицист Юрай Цинтула, който беше арестуван след стрелба по премиера на страната Роберт Фицо на 15 май, може да лежи в пандиза до края на живота си.

В правосъдната фаза полицията упрекна Цинтула в преднамерено ликвидиране от възмездие против предпазено лице. Обвинението е повдигнато в четвъртък сутринта, 16 май.

Обвиняемият е застрашен с присъда от 25 години до пожизнен затвор, съобщи локалната медия HNonline.sk.

Министър-председателят на Словакия беше тежко ранен след осъществено нападение – пукотевица отблизо разстояние, по време на среща с поддръжници в град Хандлова. Това се случи след заседание на държавното управление. Стрелецът се е крил в тълпата. Фицо е бил прострелян в стомаха, гърдите и крайници, а след това незабавно бе откаран в болница с хеликоптер. Операцията му е минала сполучливо и той е в схващане, само че положението му остава тежко.

Междувременно полицията задържа още на мястото на случая нападателя Юрай Цинтула. При разпита мъжът съобщи, че е стрелял, тъй като не е склонен с политиката на държавното управление.

Цинтула е член на Съюза на словашките писатели и един от съоснователите на литературния клуб „ DÚHA “, който по-късно става социална организация. Работил е и като защита в търговски център в Левице. Имал е позволение за владеене на оръжие, твърди синът му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР